Een goed onderhouden berm of een strak gemaaid gazon. Het zijn de puntjes op de i in de openbare ruimte. De Jong Zuurmond is specialist in maaiwerkzaamheden. Of er nu langs wegen wordt gemaaid, op gazons in woonwijken of op taluds van dijken, wij hebben het juiste materieel. Van tractoren, gazonmaaiers en speciale taludmaaiers tot divers klein materieel. Tijdens het maaiseizoen, dat grofweg van april tot oktober duurt, trekt onze ‘maaitrein’ door Nederland.

Het gras wordt daarbij op een vakkundige manier gemaaid en het maaisel wordt adequaat verwijderd en afgevoerd. Een deel van het maaisel dat vrijkomt bij de werkzaamheden wordt vervoerd naar een vergistingsinstallatie, waar het wordt gebruikt voor het opwekken van duurzame energie. Op deze manier wordt het milieu minder belast en wordt er vorm gegeven aan duurzaam ondernemen.

Wij zijn intensief betrokken bij de ontwikkeling van machines die verschillende maaiactiviteiten in één werkgang kunnen uitvoeren. Hiermee wordt de overlast voor het verkeer beperkt en kunnen de werkzaamheden nog efficiënter worden uitgevoerd.